Nieuwsoverzicht


Studentenvertegenwoordigers Gezocht!

Gepubliceerd op 16 september 2019 door None

Beste medestudenten

Om onze faculteit in goede banen te leiden bestaan er tal van commissies en raden. In die raden en commissies worden ook studenten vertegenwoordigd. Voor het academiejaar 2019-2020 zijn wij op zoek naar studenten die zin hebben om mee te werken aan het beleid van onze faculteit door in een raad/commissie te zetelen. Sommige commissies komen slechts enkele keren per jaar samen, andere komen maandelijks samen. Het is ook mogelijk om voor meerdere mandaten te kandideren.

Voor de facultaire raden en commissies zijn wij op zoek naar:

 • 1 student Rechten of Criminologie voor de Financiële Commissie
 • 1 student Rechten of Criminologie voor de Facultaire Duurzaamheidscommissie
 • 1 student Rechten of Criminologie voor de Commissie Nevenactiviteiten
 • 3 studenten Rechten of Criminologie voor de Facultaire Commissie Diversiteit en Gender
 • 1 student Rechten of Criminologie voor de Facultaire Commissie Wetenschappelijk Onderzoek
 • 1 student Rechten of Criminologie voor de Commissie Internationalisering
 • 1 student Rechten of Criminologie voor de Bibliotheekraad
 • 1 student Criminologie voor de Commissie Kwaliteitszorg Onderwijs
 • 1 student Rechten of Criminologie voor de Faculteitsraad (De kandidaten voor de faculteitsraad moeten worden verkozen door de studenten van de faculteit. Dit dient te gebeuren door middel van een stemming in de StuReC op voordracht van de facultaire studentenvertegenwoordigers.)

Voor de opleiding Criminologie zijn we op zoek naar:

 • 1 student voor de Curriculumcommissie Criminologische Wetenschappen (Deze student mag niet zetelen in de Interne Beroepscommissie)
 • 1 student voor de Interne Beroepscommissie Criminologische Wetenschappen (Deze student mag niet zetelen in de Curriculumcommissie)
 • 7 studenten voor de Opleidingscommissie Criminologie

Voor de opleiding Rechten zijn we op zoek naar:

 • 7 studenten voor de Opleidingscommissie Rechten
 • 1 student voor de Interne Beroepscommissie Rechten

Voel je je geroepen om je te laten horen en de belangen van studenten te behartigen? Zin om je stempel te kunnen drukken op het facultair beleid, waardevolle ervaring op te doen en je vergadertechnieken aan te scherpen? Stuur dan zeker een mailtje met een korte motivatie (met vermelding van studiejaar, richting, studentennummer, UGent-mailadres en de mandaten waarvoor je kandideert) tegen ten laatste zondag 29 september 2019 naar volgende e-mailadressen:

 • Frederik.Rogiers@UGent.be
 • Yonathan.Tison@UGent.be

Aarzel niet om ons te vragen om meer informatie over een mandaat. Een beknopte beschrijving is tevens te vinden op onze minervapagina, facebookpagina (binnenkort) en de StuReC website onder FAQ.

Alvast veel succes in het nieuwe academiejaar!

Frederik en Yonathan, Studentenvertegenwoordigers Faculteit Recht en Criminologie.


Making Tomorrow

Gepubliceerd op 04 april 2019 door None

Beste studenten,

Op 30 april reikt het Duurzaamheidskantoor voor de eerste keer the Bright Makers Awards ‘de Groene Ruijter’ uit. De award heeft een andere insteek gekregen dan de voorbije jaren. Dit jaar wordt de prijs uitgereikt aan een project dat al van start is gegaan in het afgelopen academiejaar. Duurzame initiatieven gelinkt aan de UGent worden in de kijker gezet en de winnaar wordt beloond met de award, een etentje voor 10 vrienden in een duurzaam restaurant in Gent én ondersteuning van de UGent om het project verder uit te rollen!

Wij kijken enorm uit naar de projecten voor 2019, neem zeker een kijkje op de site met verdere info: https://www.ugent.be/nl/univgent/waarvoor-staat-ugent/duurzaamheidsbeleid/doe-mee/makingtomorrow/awards.htm​

Volg zeker ook het Facebookevent en deel het verder! https://www.facebook.com/events/368758533724012/


Derde AV StuReC

Gepubliceerd op 28 februari 2019 door Frederik Rogiers

Beste Studenten, opnieuw zijn jullie allen van harte uitgenodigd op de derde Algemene Vergadering van de Studentenraad Rechten en Criminologie, op dinsdag 5 maart om 18.00u, hoogstwaarschijnlijk in de Paddenhoek. (dit bericht wordt geüpdatet eens het precieze lokaal bekend is)

Voor de derde maal kunnen jullie samen met ons brainstormen over het reilen en zeilen van onze faculteit. Wat is er mis mee volgens jullie, wat kan beter? Op de agenda staan onder andere: - Mentaal Welzijn - Lesopnames - Actief leren - Studentenparticipatie - En al hetgeen jullie er op nog op willen ;)

Meer informatie kunnen jullie vinden op deze website of op onze facebookpagina StuReC UGent waar je je op "aanwezig" kan zetten voor het event. Als je komt, gelieve dit ook te doen aangezien er broodjes voorzien zullen worden voor de aanwezigen. Bij vragen kunnen jullie steeds het Dagelijks bestuur of je dichtst bijzijnde studentenvertegenwoordiger contacteren.

Het bestuur van StuReC hoopt jullie in grote getale te mogen verwelkomen.


Enquête Lesopnames

Gepubliceerd op 10 december 2018 door Frederik Rogiers

Beste Studenten,

Lesopnames, het blijft een hot topic aan onze universiteit. En jullie weten hoe dat gaat met hot topics, die vragen om de mening van de studenten. Hoog tijd dus om die mening eens neer te pennen!

Hoe gebruiken studenten lesopnames? Welke lessen moeten er zeker opgenomen worden? Hoe groot is de vraag naar een eventuele uitbreiding van het systeem? Welke auditoria of opleidingen hebben prioriteit?

De peiling wordt uitgevoerd door de Gentse StudentenRaad over de hele Universiteit Gent in samenspraak met StuReC, verwacht dus maar dat het bestuur van de Universiteit jullie wensen te horen krijgt. Hebben we al vermeld dat je, naast invloed op het beleid van de UGent, ook nog eens prijzen kan winnen?

Willen jullie rechtstreeks jullie stem laten horen, ga dan snel naar gentsestudentenraad.be/enquetelesopnames. Al meer dan 5000 studenten gaven hun mening, ben jij de volgende?

Het bestuur van StuReC


Algemene Vergadering 27 november

Gepubliceerd op 15 november 2018 door Frederik Rogiers

Beste Studenten, opnieuw zijn jullie allen van harte uitgenodigd op de tweede Algemene Vergadering van de Studentenraad Rechten en Criminologie, op dinsdag 23 oktober om 18.00u in Paddenhoek 1.0.

Wederom kunnen jullie samen met ons brainstormen over de toekomst van onze faculteit. Wat is er mis mee volgens jullie, wat kan beter? Erger je je aan de overvolle bibliotheek? Wil je de slechte WIFI aankaarten? Is de studielast niet te zwaar? Of wil je gewoon eens wat beter geïnformeerd en meer betrokken worden?

Meer informatie kunnen jullie vinden op deze website of op onze facebookpagina StuReC UGent. Bij vragen kunnen jullie steeds het Dagelijks bestuur of je dichtst bijzijnde studentenvertegenwoordiger contacteren.

Het bestuur van StuReC hoopt jullie in grote getale te mogen verwelkomen.