Nieuwsoverzicht


Making Tomorrow

Gepubliceerd op 04 april 2019 door None

Beste studenten,

Op 30 april reikt het Duurzaamheidskantoor voor de eerste keer the Bright Makers Awards ‘de Groene Ruijter’ uit. De award heeft een andere insteek gekregen dan de voorbije jaren. Dit jaar wordt de prijs uitgereikt aan een project dat al van start is gegaan in het afgelopen academiejaar. Duurzame initiatieven gelinkt aan de UGent worden in de kijker gezet en de winnaar wordt beloond met de award, een etentje voor 10 vrienden in een duurzaam restaurant in Gent én ondersteuning van de UGent om het project verder uit te rollen!

Wij kijken enorm uit naar de projecten voor 2019, neem zeker een kijkje op de site met verdere info: https://www.ugent.be/nl/univgent/waarvoor-staat-ugent/duurzaamheidsbeleid/doe-mee/makingtomorrow/awards.htm​

Volg zeker ook het Facebookevent en deel het verder! https://www.facebook.com/events/368758533724012/


Derde AV StuReC

Gepubliceerd op 28 februari 2019 door Frederik Rogiers

Beste Studenten, opnieuw zijn jullie allen van harte uitgenodigd op de derde Algemene Vergadering van de Studentenraad Rechten en Criminologie, op dinsdag 5 maart om 18.00u, hoogstwaarschijnlijk in de Paddenhoek. (dit bericht wordt geüpdatet eens het precieze lokaal bekend is)

Voor de derde maal kunnen jullie samen met ons brainstormen over het reilen en zeilen van onze faculteit. Wat is er mis mee volgens jullie, wat kan beter? Op de agenda staan onder andere: - Mentaal Welzijn - Lesopnames - Actief leren - Studentenparticipatie - En al hetgeen jullie er op nog op willen ;)

Meer informatie kunnen jullie vinden op deze website of op onze facebookpagina StuReC UGent waar je je op "aanwezig" kan zetten voor het event. Als je komt, gelieve dit ook te doen aangezien er broodjes voorzien zullen worden voor de aanwezigen. Bij vragen kunnen jullie steeds het Dagelijks bestuur of je dichtst bijzijnde studentenvertegenwoordiger contacteren.

Het bestuur van StuReC hoopt jullie in grote getale te mogen verwelkomen.


Enquête Lesopnames

Gepubliceerd op 10 december 2018 door Frederik Rogiers

Beste Studenten,

Lesopnames, het blijft een hot topic aan onze universiteit. En jullie weten hoe dat gaat met hot topics, die vragen om de mening van de studenten. Hoog tijd dus om die mening eens neer te pennen!

Hoe gebruiken studenten lesopnames? Welke lessen moeten er zeker opgenomen worden? Hoe groot is de vraag naar een eventuele uitbreiding van het systeem? Welke auditoria of opleidingen hebben prioriteit?

De peiling wordt uitgevoerd door de Gentse StudentenRaad over de hele Universiteit Gent in samenspraak met StuReC, verwacht dus maar dat het bestuur van de Universiteit jullie wensen te horen krijgt. Hebben we al vermeld dat je, naast invloed op het beleid van de UGent, ook nog eens prijzen kan winnen?

Willen jullie rechtstreeks jullie stem laten horen, ga dan snel naar gentsestudentenraad.be/enquetelesopnames. Al meer dan 5000 studenten gaven hun mening, ben jij de volgende?

Het bestuur van StuReC


Algemene Vergadering 27 november

Gepubliceerd op 15 november 2018 door Frederik Rogiers

Beste Studenten, opnieuw zijn jullie allen van harte uitgenodigd op de tweede Algemene Vergadering van de Studentenraad Rechten en Criminologie, op dinsdag 23 oktober om 18.00u in Paddenhoek 1.0.

Wederom kunnen jullie samen met ons brainstormen over de toekomst van onze faculteit. Wat is er mis mee volgens jullie, wat kan beter? Erger je je aan de overvolle bibliotheek? Wil je de slechte WIFI aankaarten? Is de studielast niet te zwaar? Of wil je gewoon eens wat beter geïnformeerd en meer betrokken worden?

Meer informatie kunnen jullie vinden op deze website of op onze facebookpagina StuReC UGent. Bij vragen kunnen jullie steeds het Dagelijks bestuur of je dichtst bijzijnde studentenvertegenwoordiger contacteren.

Het bestuur van StuReC hoopt jullie in grote getale te mogen verwelkomen.


Eerste Algemene Vergadering op 23 oktober!

Gepubliceerd op 09 oktober 2018 door Frederik Rogiers

Ook bij StuReC is het nieuwe academiejaar weer van start gegaan, kom ons vergezellen op dinsdag 23 oktober en help ons brainstormen over de toekomst van onze faculteit. Wat is er mis mee volgens jullie, wat kan beter? Het woord is aan jullie op dinsdag 23 oktober om 18.00u in Paddenhoek 1.0.

Op deze eerste vergadering wordt tevens ons nieuwe Dagelijks Bestuur verkozen, kijk snel op de verkiezingspagina voor meer info en over hoe je je kandidaat kan stellen.

Alvast tot dan!